Zuurkool met pompoen
Zuurkool zonder aardappelen: licht verteerbaar.
- 500 gram zuurkool naturel
- 700 gram pompoen (uit de diepvries)
- 2 kipfilets
- 2 preien
- 200 ml witte wijn
- 200 ml sojaroom
- flink wat blaadjes verse tijm
- 1 grote appel
- zout
- peper
- milde paprika
- olijfolie
Dit is een geheel andere zuurkool dan kool met aardappelen, het is licht verteerbaar en je kunt het maken met of zonder kip. Het recept met kip: Laat 500 gram zuurkool naturel uitlekken in een vergiet. Leg de uitgelekte zuurkool in een schaaltje en doe er 200 ml witte wijn bij en en 200 ml sojaroom. Bak 2 in stukjes gesneden kipfilets in een hapjespan en voeg er 2 in ringen gesneden en schoon gespoelde preien aan toe en laat dit op een zacht vuur fruiten samen met flink wat blaadjes verse tijm. Snijd een grote aromatische appel in kleine stukjes. Vet een grote ovenschaal met een kwastje in met wat olijfolie en meng de uitgelekte zuurkool met 700 gram kleine stukjes pompoen (uit de diepvries) en stort dit in de ovenschaal. Leg hierop de prei met de appel. Voeg naar smaak zout, peper en milde paprika toe en giet nog wat milde olijfolie over het gerecht en zet de schaal in de oven op 175 graden gedurende 20 minuten. Haal het gerecht uit de oven en roer alles nog goed even door.