Goulash met kip- en kalkoenfilet met paprika's
Recept voor goulash met quinoa.
- quinoa
- 400-500 gram kip- en/of kalkoenfilet
- 10 sjalotten
- 2 rode paprika's
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 dl rode wijn
- pikante paprikapoeder
- karwijzaad
- zout
- peper
- olijfolie
- verse basilicumblaadjes
Het recept voor 3-4 personen: snijd ongeveer 400-500 gram kip- en/of kalkoenfilet in grove stukken. Bestrooi ze met peper en zout en bak ze in wat olijfolie goudbruin. Draai het vuur laag en voeg ongeveer 10 in kwarten gesneden sjalotten toe en 2 in stukken gesneden rode paprika's. Laat dit alles enkele minuten bakken en doe er wat pikante paprikapoeder en karwijzaad bij. Laat dit ook een paar minuten meebakken met 1 blikje tomatenpuree, 1 blikje tomatenblokjes en 1 dl rode wijn. Breng dit aan de kook met nog wat zout en peper en laat het gerecht nog gedurende 20 -25 minuten zachtjes garen. Kook ondertussen wat quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de goulash op de borden met wat quinoa en garneer de goulash met wat verse basilicumblaadjes. Helemaal te gek lekker!