Gevulde aubergines
Gezonde aubergines gevuld met biologisch kipgehakt, courgette, tomaat en ras el hanout.
- 4 aubergines (1 per persoon)
- 300 gram biologisch kipgehakt
- 1 ui
- 3 knoflooktenen
- 2 tomaten
- 1 courgette
- een scheut rode wijn
- 1 eetlepel ras el hanout
- geraspte Gruyère
- zout
- peper
- olijfolie
Voldoende voor 3-4 personen: Verwarm de oven op 200 graden. Was de aubergines, halveer ze en snijd het vruchtvlees met een scherp mes los en schep het eruit. Je hebt dan auberginebootjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak 300 gram biologisch kipgehakt rul. Haal het gehakt uit de pan. Fruit 1 gesnipperde ui en 3 fijn gesneden knoflooktenen in wat olijfolie in de hapjespan. Ontvel 2 tomaten, snijd ze in stukjes en doe ze ook in de pan. Voeg de stukken aubergine toe en 1 in stukken gesneden courgette. Giet een scheut rode wijn bij de groenten. Breng op smaak met zout, peper en 1 eetlepel ras el hanout. Voeg na een minuut of 5 het gehakt bij de saus. Vet een ovenschaal in en leg de auberginebootjes in de schaal. Vul de bootjes met de saus en laat ze garen gedurende 20 minuten. Strooi nu geraspte Gruyère op de vulling en zet de schotel nog 5 minuten terug in de oven. Je kunt hier een groene salade bij eten en/of quinoa.