Power-lunch: Groente-omelet
Een heerlijke power-lunch volgens de voedselzandloper.
- 4 eitjes
- 400 gram wokgroenten
- 125 gram champignons
- geraspte geitenkaas
- chiazaadjes (hoeft niet)
- 125 gram champignons
- gedroogde tijm
- kokosvet
- sojaroom
- zout
- peper
- kerrie
- kurkuma
Het recept voor 2 personen: Kluts 4 eitjes met een scheut sojaroom, wat zout en peper en geraspte geitenkaas. (Voor echte power kan je er ook nog een lepeltje chiazaadjes door doen.) Borstel 125 gram champignons schoon en bak ze met wat gedroogde tijm in wat kokosvet. Doe er na een paar minuten 400 gram wokgroenten bij met zout, peper, kerrie en kurkuma. Bak ondertussen in een andere pan de omelet. Je kunt ze per stuk bakken of als één grote omelet. (Wokgroente kan je kant en klaar kopen, in 'Holandse wokgroente' zit peen, bleekselderij, broccoli, paprika, maïs en sperziebonen.) Over de chiazaadjes: Ze zijn piepklein, maar vol kracht en daarom moet je er niet teveel van eten, een paar keer per week een klein beetje is genoeg.