Gevulde zoete aardappelen met taleggio
Dit past prima bij asperges.
- 2 zoete aardappelen
- 2 eitjes
- 175 gram taleggio
- knoflook
- een ui
- een lepel verse tijmblaadjes
- olijfolie
Ik heb lang nagedacht over een Voedselzandloper-proof saus bij witte asperges (het kan wel, maar ik was er niet enthousiast over) en ik besloot toen dat er iets lekkers bij moest wat je bij ieder hapje asperge naar binnen kunt schuiven. Dit is het geworden: simpel gekookte asperges met zoete aardappelen gevuld met taleggio. Dit recept hoort weer thuis in de serie liefde en toewijding. Dus maak het als je tijd hebt. Probeer het een keer uit voor 2 of 4 personen en geloof me, al je niet Voedselzandloper-vrienden zullen dit ook heerlijk vinden. Het recept voor 2 personen: oven voorverwarmen op 200 graden; 2 zoete aardappelen goed schoon boenen en doormidden snijden, de snijvlakken invetten met olijfolie en de helften in een ovenschaaltje leggen met daar overheen losjes wat alufolie; een uur in de oven laten garen; haal de folie weg en zet de aardappels nog 15 minuten terug in de oven op dezelfde stand. Fruit ondertussen wat knoflook met een uitje in een hapjespan en haal dit van het vuur; laat de oven aan maar haal de aardappels eruit en schep voorzichtig de vulling uit de schil zonder de schil te breken; klop 2 eitjes in een kom en klop daar de aardappel bij samen met knoflook-uimengsel en ongeveer 175 gram in blokjes gesneden taleggio en een lepel verse tijmblaadjes; zet de schillen voorzichtig in een muffinvorm en vul deze met het mengsel en laat dit alles nog 20 minuten garen in de oven op 180 graden. Als je nog wat van het Taleggio mengsel over hebt, kan je er Taleggio koekjes van maken!