VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Hartige taart met pastinaak, gele biet, feta en pistachenootjes

Heerlijke, gezonde hartige taart zonder bladerdeeg.

  • 150 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosvet
  • 2 eitjes
  • zout
  • 400 gram pastinaak
  • 400 gram gele bietjes
  • (geiten)feta
  • 2 eitjes
  • 100 gram pistachenootjes
  • olijfolie
  • peper
Voedselzandloper: Hartige taart met pastinaak, gele biet, feta en pistachenootjes

Zo maak je de taartbodem zandloper-proof: Maak een deeg van 150 gram boekweitmeel en 50 gram amandelmeel, 100 gram kokosvet, 2 eitjes en een beetje zout. Je kunt het deeg met een keukenmachine maken maar lekker met de hand kneden gaat ook prima. Leg het deeg in een ondiepe taartvorm en zet het een half uur in de ijskast. Misschien heb je dit al eerder gedaan, bijvoorbeeld voor deze tomatentaart. Gele biet smaakt weer heel anders dan rode. De eerste heeft een wat zachtere smaak dan de bekende rode. De taart is voldoende voor 4 personen. De vulling maak je zo: Neem ongeveer 400 gram pastinaak. Schil de pastinaak en snijd er heel dunne plakjes van. Schil ongeveer 400 gram gele bietjes en snijd er ook heel dunne plakjes van. Snijd de (geiten)feta in stukjes en roer deze met wat peper door 2 los geklopte eitjes. Kook de groenten ongeveer 10 minuten in een laag water op een zacht vuur. Pel ondertussen ongeveer 100 gram pistachenootjes zodat je 50 gram overhoudt. Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met wat olijfolie. Giet de groenten af en bedek de bodem met de helft van de groente. Leg hierop de helft van de nootjes en daarbovenop de helft van het eiermengsel. Herhaal dit. Zet de springvorm in de oven gedurende 35 minuten.

www.voedselzandloper-recepten.nl