Muffins van havermout en chocolade
Een lekkere gezonde snack, helemaal voedselzandloper-proof.
- 100 gram havermout
- 1 banaan
- 1 appel met schil, zonder klokhuis
- 50 gram extra pure chocolade
- 2 eitjes (m)
- 1 eetlepel cacao
- 1 koffielelepel wijnsteenzuur bakpoeder
- 10 papieren cakevormpjes
Maal in een keukenmachine 100 gram havermout tot bloem. Doe de banaan erbij, 1 appel met schil, zonder klokhuis, 50 gram extra pure chocolade, 2 eitjes (m), alles fijn mixen tot een mooi beslag en er nog 1 eetlepel cacao en 1 koffielelepel wijnsteenzuur bakpoeder doorheen mixen. Dit poeder heb je nodig om de muffins te laten rijzen. Vul 10 papieren cakevormpjes, zet ze in de muffinvorm en de de muffins gedurende 25 minuten in een voor verwarmde oven op 200 graden!