Chocoladetaart
Een heerlijke taart, helemaal gemaakt met gezonde ingrediënten!
- 120 gram pure chocolade
- 85 gram kokosvet
- agavesiroop
- 3 eieren
- 100 gram boekweitmeel
- 100 gram gemalen hazelnoten
- 100 gram gemalen amandelen
- 20 gram cacao
- suikervrije abrikozenjam
- sojaroom
Oven op 160 graden; van 120 gram pure chocolade (de puurste die je kan vinden), 70 gram zachtjes laten smelten met 170 ml water, wel blijven roeren) en kokosolie of geurloos kokosvet, (deze laatste wel even verwarmen tot deze vloeibaar wordt); 3 eetlepels agavesiroop door de kokosolie roeren en 3 eieren; 100 gram boekweitmeel toevoegen met 100 gram gemalen hazelnoten en 100 gram gemalen amandelen, 20 gram cacao, (of nog een paar stukjes chocola). Giet dit beslag in een kleine bakvorm en laat het mengsel ongeveer een uur in de oven; laat de taart afkoelen; snijd hem daarna horizontaal doormidden en strijk er een laag (ongezoete) abrikozenjam op; verwarm de rest van de chocolade en roer daar 100 ml sojaroom door; bestrijk hiermee de taart aan alle kanten en laat hem opstijven in de koelkast. En daarna genieten van deze heerlijke taart!