Kaaskoekjes
Favoriete borrelsnack, voedselzandloper-proof: Kaaskoekjes, gemaakt met amandelmeel.
- 80 gram pittige kaas
- 20 gram Friese kruidenkaas (of nagelkaas of pittige komijn)
- 75 gram zachte kokosolie
- 2 eieren (waarvan 1 voor het deeg)
- gedroogde komijn
- vers geraspte nootmuskaat
- 100 gram amandelmeel
- cashewnoten
- zout
- peper
Zelf gebakken kaaskoekjes zijn al heel lang een favoriete borrelsnack in onze familie. Maar ze waren natuurlijk niet VZL-proof. Ik heb het recept aangepast en wat blijkt? Ze zijn nog steeds even lekker! En iedereen kan ze maken en zijn of haar gasten er mee blij maken, want het is een zeer gemakkelijk recept, dat je snel klaarmaakt. Zo maak je deze kaaskoekjes: Verwarm de oven op 175 graden. Rasp 80 gram pittige kaas op de grove rasp en doe dit ook met 20 gram Friese kruidenkaas (of nagelkaas of pittige komijn). Roer 75 gram zachte kokosboter door de kaas en 1 ei. Voeg wat zout, peper, gedroogde komijn en vers geraspte nootmuskaat toe en meng dit met 100 gram amandelmeel tot een soepel deeg. Leg bakpapier op een bakplaat en vorm met behulp van 2 koffielepels klompjes deeg op het bakpapier. Maak er met je handen zo nodig nog iets mooiere rondjes van. Bestrijk de koekjes met een kwastje met wat los geklopt ei en druk in ieder koekje een cashewnoot. Bak de koekjes 15 minuten. Als ze dan iets bruin gekleurd zijn, kun je ze eruit halen. Niet gelijk aanvallen, maar nog even laten afkoelen.