VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Cake van amandelmeel met gedroogde abrikozen

Voedselzandloper-proof: Cake van amandelmeel met gedroogde abrikozen. Geen tarwemeel nodig!

  • 200 gram3amandelmeel
  • 100 gram palmsuiker (of een paar eetlepels stevia)
  • een handvol ongezwavelde gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 3 theelepels wijnsteenzuur bakpoeder
  • 4 eitjes
  • 50 ml sojaroom
  • 50 gram kokosvet
  • limoensap
  • zout
VZL snack: Cake van amandelmeel met gedroogde abrikozen

Het recept: Maak in een kom een deeg van 200 gram amandelmeel met 100 gram palmsuiker of een paar eetlepels stevia, een handvol kleingesneden ongezwavelde gedroogde abrikozen, 1 eetlepel speculaaskruiden en wat zout. Voeg er op het laatst 3 theelepels wijnsteenzuur bakpoeder aan toe. Meng in een andere kom 4 eitjes met 50 ml sojaroom, 50 gram kokosvet, kleingesneden en op kamertemperatuur, en een scheut limoensap. Meng deeg en eimengsel door elkaar en stort het beslag in een kleine ingevette cakevorm en laat het in de oven op 180 graden in 45 minuten garen. Amandelmeel is, net als boekweitmeel en havermout, een goede vervanger voor tarwemeel. Amandelmeel is soms duur, maar soms zijn er acties mee. Bijvoorbeeld bij De Tuinen: het tweede pak gratis.

www.voedselzandloper-recepten.nl