www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Spinazietaart

Hartige taart met een gezonde bodem van kikkererwtenmeel.

Voor de bodem van kikkererwtenmeel:
  • 50 gram kokosvet
  • 2 eieren
  • 200 gram kikkererwtenmeel
  • wat zout
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • wat olijfolie
  • (springvorm van 22 cm)
  • (bakpapier)
Voor de vulling:
  • 3 knoflooktenen
  • 400 gram wilde spinazie
  • 150 gram paddenstoelen
  • 150 gram soja cuisine (of haverroom)
  • 2 eieren
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • wat Himalayazout
  • peper
  • wat olijfolie
  • fijngesneden bieslook
Spinazietaart met bodem van kikkererwtenmeel

Een hartige taart met een nieuw recept voor de bodem! En de vulling is ook al zo verrukkelijk! Ook quiches en hartige taarten met bodems van amandelmeel of boekweitmeel en de andere met havermout zijn heerlijk maar deze bodem met kikkererwtenmeel mag er ook zijn!! Het voordeel boven amandelmeel is, dat kikkererwtenmeel veel goedkoper is, en ook belangrijk, ook geschikt voor mensen met een notenallergie. Voor 4 personen: Maak de bodem van kikkererwtenmeel: Smelt 50 gram kokosvet en meng dit met 2 los geklopte eieren. Maak een soepel deeg van 200 gram kikkererwtenmeel met het eiermengsel en 100 ml water. Voeg wat zout met jodium toe en meng 50 gram geraspte oude kaas door het deeg. Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier en ver de rand in met wat olijfolie. Schep het deeg in de springvorm en zet het 20-30 minuten in de koelkast. Fruit 3 fijngesneden knoflooktenen in een hapjespan en voeg 400 gram wilde spinazie in delen toe. Wok de spinazie maar laat het blad niet al te klein worden. Laat de spinazie goed uitlekken. Strooi er wat Himalayazout over. Veeg 150 gram paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Bak ze 5 minuten in wat olijfolie met fijngesneden bieslook. Meng 150 gram soja cuisine (of haverroom) met 2 los geklopte eieren, 100 gram geraspte oude kaas en wat peper. Haal het deeg uit de koelkast. Druk het goed aan en maak ook een opstaande rand. Verdeel de spinazie over de bodem. Schep hierover de spinazie en giet het eiermengsel erover. Zet de taart 25 minuten in de oven op 200 graden. Wat je overhebt, kun je bijvoorbeeld als lunch eten.