www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Pasta van pastinaak

'Pasta' kan je ook zonder tarwe maken, met pastinaak! Heerlijk met saus van paddenstoelen.

  • 600 gram pastinaken
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • gedroogde tijm
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel boekweitmeel
  • 250 ml amandelmelk
  • 150 gram oude geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper
Pasta van pastinaak

Deze pastinaak-pasta is van groente, dus helemaal slank, maar je mist niets. In tegendeel, de pastinaak vult echt goed. Je kunt alle onderdelen ook apart op je gemak bereiden. Lekker zonder stress. Je kunt het nog aanvullen met kip of confit de de canard. Ik vond het zelf zo ook al voldoende. Recept voor pasta van pastinaak voor 2-3 personen: Schil de harde onderkant van ongeveer 600 gram pastinaken en schil ze. Snijd er slierten van met een Spirelli spiraalsnijder. Snijd zo nodig de dunste kant van de pastinaak met een mes. Als deze iets dikker worden is dat ook geen probleem; ze geven dan wat meer bite aan je pasta. Veeg 200 gram gemengde paddenstoelen schoon met keukenpapier. (Ik had een kant en klare mix van kastanjechampignons, beukenzwam, shiitake en bundelzwam). Bak de paddenstoelen op zacht vuur en voeg wat zout, peper en gedroogde tijm toe. Maak nu op je gemak de saus in een pannetje. Verhit op een zacht vuur 1 eetlepel kokosolie en meng hier al roerend 1 eetlepel boekweitmeel door. Als je een glad mengsel hebt, voeg je in delen 250 ml amandelmelk toe. Laat de saus al roerend aan de kook komen en indikken. Strooi 150 gram oude geraspte kaas door de saus en blijf goed roeren. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat. Roer de saus, op een zacht vuur door de paddenstoelen en roer de slierten pastinaak door het mengsel. Laat ze 3 minuten mee garen. En ja, dan smullen maar.