Posteleinsalade met rauwe biet, appel en gerookte makreel
- 100 gram postelein
- 1 chioggiabiet
- 1 gele biet
- 1 zure appel
- 1 gerookte makreel
- 3 koffielepels olijfolie extra vierge
- 1 koffielepel frambozenazijn
- zout
- peper
Posteleinsalade met chioggiabiet, gele biet, zure appel en gerookte makreel. De bieten gaan rauw door de salade. Lekker! Voor 2 personen: Was de postelein in een vergiet en laat de groente uitlekken. Schil de bieten en snijd ze in heel dunne plakjes. Schil de appel en boor het klokhuis eruit. Schil de appel in heel dunne schijfjes. Maak een vinaigrette van olijfolie en frambozenazijn. Breng op smaak met zout en peper. Haal het vel van de makreel, verwijder de graten en snijd de vis in kleine stukken. Schep alles in een slaschaal en meng de vinaigrette goed door de salade.