Vispastei met knolselderijpuree
Een heerlijke ovenschotel met vis, knolselderij, venkel en prei.
- 1 knolselderijknol
- 2 rode uien
- 1 flinke prei
- 1 venkelknol
- 3 biologische winterpenen
- 1 laurierblad
- witte wijn of visbouillon
- 600 gram zalm en schelvis
- wat garnalen
- 2 eetlepels arrowroot
- Pardano
- zeezout met kruiden
- olijfolie
- kokosolie
Vispastei met knolselderijpuree. Je kunt het gerecht aanpassen naar je eigen smaak en aan wat je in huis hebt. Je kunt een groot deel van het gerecht al van tevoren bereiden. Recept voor 'tig' personen: Schil 1 knolselderijknol en houd ongeveer 1 kilogram over. Snijd de knol in stukjes en kook deze in kokend water in 15 minuten gaar. Stamp de uitgelekte knolselderij met wat zeezout (met kruiden) en wat olijfolie. Snijd ondertussen 2 rode uien in snippers. Snijd 1 flinke prei in ringen en spoel ze af in een vergiet. Snijd de helft van een venkelknol in stukjes en bewaar al het groene loof. Snijd 3 biologische winterpenen in dunne plakjes. Verwarm in een hapjespan wat kokosolie en bak de uien met al de groenten en 1 laurierblad ongeveer 10 minuten. Voeg 200 ml vocht toe (ik had een restje prosecco, maar kan ook met witte wijn of visbouillon). Laat het vocht goed inkoken. Doe er nog 300 ml kokend water bij en voeg 600 gram zalm en schelvis toe en laat de vis 6 minuten meekoken. Verwijder de vis en snijd ze in stukken. Leg de vis, eventueel met wat garnalen, in een ronde ovenschaal met een diameter van 25 cm. Doe 2 eetlepels arrowroot in een kommetje en roer dit los met wat water. Schenk dit in het groentemengsel . Laat de saus aan de kook komen tot deze gebonden is. Schep de visstukjes in een middelgrote ovenschaal. Giet de saus erop en schep daarop de puree van knolselderij. Zet de schotel 30 minuten in de oven op 180 graden. Schaaf wat Pardano en verspreid de vlokken over de vispatei en grill ze nog 5 minuten.