Scones met mango-confiture
Gezond en heel erg lekker, voor ontbijt of brunch.
- 200 gram amandelmeel
- 1 eetlepel (ongeveer 18 gram) wijnsteenzuur bakpoeder
- 3 eetlepels kokosbloemsuiker (of een ander zoetmiddel)
- flink wat kaneelpoeder
- 175 ml ongezoete amandellmelk
- 1 ei
- een scheutje vanille extract
- 1 rijpe mango
- roomkaas
- zout
- papieren cakevormpjes
Zo maak je 8 feestelijke scones voor bij het paasontbijt of de -brunch: Maak een deeg van het amandelmeel, zout, wijsteen bakpoeder, kokosbloemsuiker en flink wat kaneelpoeder. Roer de amandellmelk, het ei en een scheutje vanille extract door het deeg. Je krijgt nu een mooi elastisch deeg. Doe 8 papieren cakevormpjes in een muffinvorm en vul ze met het deeg. Laat de scones 25 minuten in de oven (op 190 graden). Zo maak je de mango-confiture: Schil 1 goed rijpe mango en doe al het vruchtvlees in een vijzel. Stamp hier een confiture van. Je hoeft er geen suiker bij te doen - het is zoet genoeg! Snijd de scones open en bestrijk ze met roomkaas en de mango-confiture. Mmmmm.