Maaltijdsalade in de kleuren van de Belgische vlag
Speciaal voor alle Belgische voedselzandlopers en voetballiefhebbers. En voor Kris Verburgh natuurlijk.
- 1 blikje zwarte bonen
- 1 klein blikje mais
- 1 gele paprika
- 1 rijpe avocado
- 2 tomaten
- 1 rode peper
- wat limoensap
- wat komijnzaad
- 2 uitjes
- kokosolie
- 1 blik tomaten op sap
- 1 scheut rode wijn
- fijn gesneden koriander
- peterselie
Dit is speciaal voor alle Belgische Voedselzandlopers, voetballiefhebbers en andere volgers! Spoel 1 blikje zwarte bonen af in een vergiet. Spoel 1 klein blikje mais af in een vergiet. (Mais heeft een hoge glycemische index, maar gezien de geringe hoeveelheid en de andere ingrediënten komt het geheel weer mooi in balans.) Snijd 1 gele paprika in stukjes. Snijd 1 rijpe avocado in kleine stukjes. Snijd 2 tomaten in kleine stukjes. Snijd 1 rode peper in kleine stukjes en verwijder de zaadjes. Besprenkel de avocado met wat limoensap. Fruit 2 klein gesneden uitjes in wat kokosolie in een hapjespan en voeg de peper en de paprika toe. Voeg 1 blik tomaten op sap toe en plet de tomaten fijn met de bolle kant van een lepel. Voeg 1 scheut rode wijn toe. Laat de saus lekker sudderen tot deze wat indikt en voeg de mais en de zwarte bonen toe. Naar smaak wat komijnzaad erbij en wat zout en peper. Smoor tot slot de stukjes avocado in de saus. Garneer de groenten en peulvruchten met wat fijn gesneden koriander en peterselie.