Soep van courgette, peterseliewortel en bospeen
Soep met peterseliewortel, die je ook kunt vervangen door een winterwortel.
- 2 courgettes
- 2 peterseliewortels
- 5 bospenen
- knoflook
- 2 sjalotjes
- 2 liter water
- groentenbouillon
- zout
- peper
- soja cuisine
Goed voor 2 liter courgette soep: 2 courgettes, 2 peterseliewortels (lijken op pastinaken maar zijn wat dunner en hebben een zeer intensieve smaak) en 5 bospenen. Courgettes en peterseliewortels in grove stukke snijden; wortels in dikke plakken; wat fijngesneden knoflooktenen en fijn gesnipperde 2 sjalotjes zachtjes aan fruiten in wat olijfolie; courgette en peterseliewortel erbij doen en zachtjes bakken; na 5 minuten de bospeen toevoegen en een paar minuutjes meebakken; 2 liter gekookt water met groentebouillon toevoegen en het geheel 20 minuutjes laten koken; met de staafmixer het geheel pureren, zout en peper erbij en (als je hebt) wat soja cuisine er doorheen roeren. Heerlijk. Wat je over hebt bewaren in de koelkast, goed voor een tussendoortje, lunch of voorafje.