VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Tomaten, sperziebonen, quinoa, gekookte mosselen en garnalen

Een verrassend, gezond gerecht met weinig koolhydraten en veel vezels en eiwitten.

  • 100 gram quinoa
  • 300 gram sperziebonen
  • 500-750 gram tomaten
  • gekookte mosselen
  • garnalen
  • olijfolie
  • wat rode wijn
  • zout
  • peper
  • Mediterrane kruiden
  • (staafmixer)
Tomaten, sperziebonen, quinoa, gekookte mosselen en garnalen

Er zijn nu (augustus) volop tomaten en sperziebonen. Doe er eens iets anders mee! Dit recept is voor 2 personen. Kook 100 gram quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Haal de puntjes van 300 gram sperziebonen, breek ze in tweeën en kook ze in 6 minuten op een laagje water beetgaar. Leg 500-750 gram tomaten in kokend water. Haal ze uit het water en kerf ze kruislings in met een scherp mes. Het vel kun je er dan gemakkelijk aftrekken. Snijd de tomaten in stukken. Giet olijfolie in een hapjespan en voeg de tomaten toe. Stoof ze in wat rode wijn met zout, peper en mediterrane kruiden. Laat de tomaten op een zacht vuur garen en inkoken. Pureer de tomaten met een staafmixer zodat je een mooie gladde saus krijgt. Doe de saus weer in de pan, voeg de quinoa toe met gekookte mosselen en garnalen. Schep de saus en de bonen op de borden en garneer met wat mosselen in de schelp. (Hoeveel garnalen en mosselen heb je nodig? Je kunt bijvoorbeeld wat restjes van een ander gerecht gebruiken.)

www.voedselzandloper-recepten.nl