VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Curry met rode linzen en courgette en quinoa

Smaakvolle gezonde curry.

  • 1 courgette
  • 2 sjalotten
  • 2-3 knoflooktenen
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 1 duim geschilde gember
  • 1 stengel citroengras
  • kurkuma
  • komijnzaad
  • 400 ml kokosmelk
  • een pakje biologische tomatenpasta
  • 250 gram gedroogde rode linzen
  • 1 courgette
  • quinoa (niet voorgekookt)
  • 1 eetlepel bouillonpoeder
  • wat verse blaadjes koriander
  • platte peterselie
VZL: Curry met rode linzen en courgette en quinoa

Het bijzondere aan curry is dat je eerst alle smaakmakers fruit en daarna de andere ingrediënten toevoegt. Tip: snijd eerst alles en zet alle benodigdheden klaar zodat je daarna op je gemak kunt koken. Recept voor 3-4 personen: Snijd 2 sjalotten fijn en 2-3 knoflooktenen zeer fijn. Snijd 2 bosuitjes in ringetjes en snijd 1 rode peper (zonder zaadjes) in fijne ringetjes. Snijd 1 duim geschilde gember fijn en ook het binnenste van 1 stengel citroengras. Fruit de ui en de knoflook en voeg daar de bosui, peper en citroengras aan toe. Voeg wat kurkuma en komijnzaad toe. Bak dit even aan op een zacht vuur en voeg 400 ml kokosmelk toe, een pakje biologische tomatenpasta, 250 gram gedroogde rode linzen en 1 gewassen en in blokjes gesneden courgette. Laat dit mengsel gedurende 15-20 minuten op een zacht vuur garen. Roer zo nu en dan om. Was ondertussen de quinoa (niet voorgekookt) met flink wat water en kook deze met 1 eetlepel bouillonpoeder in 12 minuten gaar en giet af. Meng wat verse blaadjes koriander en platte peterselie door de curry. Schep de curry en de quinoa op de borden en garneer het gerecht met nog wat verse kruiden.

www.voedselzandloper-recepten.nl