VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Fondue van schapen- en geitenkaas

Recept voor bijzondere kaasfondue.

  • 350 gram schapenkaas
  • 150 gram geitenkaas
  • 350 ml witte wijn
  • knoflook
  • peper
  • zout
  • arrowroot
  • platte peterselie
Fondue van schapen- en geitenkaas. Fantastisch lekker met geroosterde walnoten.

Deze fondue wordt gemaakt met witte wijn. Wie dat niet wil, kan ook een fondue maken met kaas en tomatensaus, maar neem dan geen bijzondere kaas. Rasp 350 gram schapenkaas en maak brokjes van 150 gram geitenkaas (mag ook minder) Breng 350 ml witte wijn aan de kook en voeg de kaas in delen toe. Ondertussen goed blijven roeren. Als alle kaas gesmolten is, een paar fijngesneden tenen knoflook toevoegen en peper en zout. Om het mengsel wat te verdikken een theelepel arrowroot (te koop in natuurvoedingswinkels) toevoegen. Haal de pan van het vuur en strooi wat platte peterselie over de fondue. Wat kan je als Voedselzandloper-volger hierbij eten? Wij aten geroosterde walnoten, heel even gekookte kastanjechampignons en kort gekookte broccoli, rauwe wortels, reepjes paprika en partjes tomaat. Vooral de combi kaasfondue met walnoten was geweldig, maar ook de champignons zijn bij ons zeer geliefd.

www.voedselzandloper-recepten.nl