Hollandse pot met snijbonen
Een heerlijk voedselzandloper recept voor Hollandse pot met snijbonen, zoete aardappel en kip.
- 500 gram zoete aardappel
- 1 pompoen (400 gram, of neem 1 doosje diepvries pompoen)
- 400 gram snijbonen
- 3 knoflooktenen
- 3 uitjes
- 1 rode paprika
- 1 pakje biologische tomatenpasta
- rest scharrelkip (je kunt ook kipgehakt nemen of helemaal geen kip toevoegen)
- 125 ml sojaroom
- geraspte kaas voor gratin
- chilipoeder
- komijn
- kaneel
- peper
- zout
Met deze Hollandse pot scoor je sowieso!! Je kunt het maken met een rest scharrelkip. Je kunt ook kipgehakt nemen of het vlees helemaal weglaten. Zo maak je dit recept voor 4 personen: Schil 500 gram zoete aardappel en snijd er blokjes van. Schil 1 pompoen en snijd er 400 gram blokjes van (of neem 1 doosje diepvries pompoen). Doe de aardappel en de pompoen met wat zout in een pan en giet er zoveel kokend water bij dat de blokjes net onder staan. Breng alles aan de kook en laat dit 20 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen 400 gram snijbonen in ruiten en breng ze met een laagje water aan de kook. Laat de snijbonen 8 minuten zacht doorkoken. Fruit in een hapjespan 3 fijn gesneden knoflooktenen met 3 gesnipperde uitjes en 1 gesnipperde rode paprika. Doe er wat chilipoeder, komijn en kaneel bij. Voeg 1 pakje biologische tomatenpasta toe en laat het tomatenmengsel 10 minuten zachtjes stoven. Snijd van een rest scharrelkip het vlees af en doe dit bij het tomatenmengsel. Giet de aardappel met pompoen af. Stamp er een mooie pure van met 125 ml sojaroom en wat peper. Vet een middelgrote ovenschaal in. Schep de helft van de puree in de schaal. Verdeel de helft van het tomatenmengsel hierover en vervolgens de snijbonen. Vervolg met een laag tomatenmengsel. Dek af met de rest van de puree en strooi er geraspte kaas voor gratin over. Bak het gerecht 25 minuten in de oven op 170 graden.