Kastanjechampignonsoep
Een verkwikkende en smaakvolle soep die je makkelijk zelf kunt maken.
- 2 knoflooktenen
- 200 gram kastanjechampignons
- olijfolie
- 1 eetlepel bouillonpoeder
- zout
- peper
- kurkuma
- 1 dl amandelmelk
Deze is ook lekker: kastanjechampignonsoep! Zo gemakkelijk maak je deze smaakvolle soep. Snijd de knoflooktenen heel fijn. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakken. Bak de knoflook met de paddenstoelen een paar minuten in wat olijfolie in een koekenpan. Schep ze daarna in een soeppan en voeg bouillonpoeder toe en zout, peper en kurkuma. Giet er 1/2 liter kokend water bij en de amandelmelk. Laat de soep aan de kook komen en 15 minuten zachtjes koken. Haal wat champignons uit de soep en pureer de soep tot een glad geheel. Schep de soep in kommen en voeg de plakjes paddenstoel toe.