Linzenpie met prei en puree van zoete aardappel
Een heerlijke gezonde voedselzandloper maaltijd.
- 3 zoete aardappels
- knoflooktenen
- wat blaadjes verse oregano
- wat gedroogde salie
- 4 preien
- wat verse naaldjes rozemarijn
- blaadjes verse tijm
- 1 blik linzen
- olijfolie
- belegen geitenkaas (of extra belegen Beemster)
Recept voor linzenpie: Het recept voor 2 personen: Schil 3 zoete aardappels, snijd ze in stukjes en kook ze net onder water met wat zout ongeveer 15 minuten. Giet de zoete aardappels af en meng er wat fijn gesneden knoflooktenen aan doorheen met wat fijner gesneden blaadjes verse oregano en wat gedroogde salie en stamp hier een mooie puree van. Fruit een paar tenen fijn gesneden knoflook in een hapjespan met 4 in ringen gesneden preien samen met wat verse naaldjes rozemarijn en blaadjes verse tijm gedurende een minuut of 5. Voeg er 1 blik uitgelekte en afgespoelde linzen aan toe. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie (met een kwastje) en stort het prei-linzenmengsel hierin. Leg de puree er op en strooi er flink wat geraspte belegen geitenkaas over. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 30 minuten. Voor een krokante versie zet je daarna de schaal nog 5 minuten onder de gril op 250 graden.