www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Quiche met tomaat en courgette

Dit is een heel simpel en zomers recept voor een heerlijke hartige taart.

  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 50 gram kokosolie
  • 1 courgette
  • 5 trostomaten
  • zout
  • peper
  • gedroogde tijm
  • geraspte belegen geitenkaas
Quiche met tomaat en courgette

Deze quiche is voldoende voor 2-4 personen. Maak een basisdeeg van 150 gram amandelmeel, 50 gram boekweitmeel, 2 eieren, 50 gram gesmolten kokosolie, zout, peper, gedroogde tijm en geraspte belegen geitenkaas. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de opstaande rand in. Schep het deeg in de springvorm en zet het 20-30 minuten in de koelkast. Het is nu lekker koel en je kunt het goed over de springvorm verdelen. Maak ook een opstaand randje. Was 1 courgette en snijd deze in dunne plakken. Leg de plakjes in een vergiet en strooi er zout op. Laat de courgette 20-30 minuten uitlekken. Spoel de groente goed af en maak deze droog met keukenpapier. Was 5 trostomaten en snijd ze in dunne plakken. Beleg de taartbodem met 1 laag plakjes tomaat, 1 laag courgette en vervolgens nog 1 laag tomaat. Strooi op alle lagen wat zout, peper en tijm naar smaak en wat geraspte geitenkaas. Eindig met een laagje kaas. Zet de quiche 30 minuten in de oven op 200 graden.