VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Spinazietaart met kleine tomaatjes en een krokante bodem met kruiden

Heerlijke hartige taart met spinazie met een krokante bodem van havermout met oregano.

  • 400 gram wilde spinazie
  • 125 gram zachte verse geitenkaas
  • 250 gram kleine gehalveerde tomaatjes
  • 3-4 zeer fijn gesneden tenen knoflook
  • 3 gesnipperde sjalotjes
  • 200 gram havermout
  • 2 eitjes
  • 50 gram kokosvet
  • in stukken gescheurde blaadjes basilicum
  • Oregano
  • Cayennepeper
  • zout
  • peper
Spinazietaart met kleine tomaatjes en een krokante bodem met kruiden

Dit is weer een recept in de serie liefde en toewijding: Heerlijk, spinazietaart zonder bladerdeeg maar met een krokante bodem van havermout waar je oregano doorheen verwerkt. Dus helemaal zandloper-proof! Het recept: Maak een deeg van 200 gram havermout, 2 eitjes, 50 gram kokosvet, wat zout en flink wat oregano; alles goed kneden tot een mooi deeg; een springvorm invetten met wat olijfolie en het deeg over de bodem verdelen en een mooi opstaand randje maken voor de vulling. Gewoon goed blijven uitsmeren want je hebt voldoende deeg; zet deze taartbodem in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat de bodem in ongeveer 20 minuten garen; haal de bodem eruit, deze is dan al een beetje krokant; voor de vulling fruit je flink (3-4) wat zeer fijn gesneden tenen knoflook met 3 gesnipperde sjalotjes in wat olijfolie en voeg daar in gedeeltes 400 gram wilde spinazie aan toe (of neem iets meer gewone spinazie) doe er wat zout en peper bij en cayennepeper (spinazie heeft echt flink wat kruiderij nodig) en wok er ook nog een handvol in stukken gescheurde blaadjes basilicum door; klop een eitje erdoor en 125 gram zachte verse geitenkaas en 250 gram kleine gehalveerde tomaatjes; schep dit mengsel over de taartbodem en laat het gedurende 30 minuten in de oven garen. De hartige taart uit de oven halen en lekker warm opeten. Wat je over hebt smaakt de volgende dag goed bij de lunch!

www.voedselzandloper-recepten.nl