Stamppot Spinazie
Super simpele snelle smakelijke stamppot spinazie. Smullen! Surprise: Er zit appel in.
- 1 knolselderij
- 600 gram wilde spinazie
- 2 rode uien
- 3-4 knoflooktenen
- 2 appels
- 200 gram Milner (kaas)
- amandelmelk
- 1 koffielepel kokosolie
- zout
- peper
Zo maak je stamppot spinazie: Snijd 1 geschilde knolselderij in stukken en kook deze gaar met wat zout in water gedurende ongeveer 20 minuten. Fruit ondertussen 2 gesnipperde rode uien en 3-4 fijngesneden knoflooktenen op een zacht vuur gedurende 5 minuten. Schil 2 appels en snijd ze in blokjes. Snijd 200 gram Milner (kaas) ook in blokjes. Giet de knol af en doe deze terug in de pan. Giet er een scheut amandelmelk bij en voeg 1 koffielepel kokosolie toe. Breng op smaak met zout en peper en maak er met behulp van een stamper een grove puree van. Roer de appels en de kaas door de puree. Voeg, in delen, 600 gram wilde spinazie toe aan het uien-knoflookmengsel. Giet de groente even af en roer de spinazie door de puree. That's it!!