Taart van kokosmeel met chocola en frambozen
Een makkelijk te maken taart zonder graan- en koemelkproducten en zonder noten.
- 100 gram kokosmeel
- 20 gram kokosbloemsuiker
- 1 eetlepel wijnsteenzuur bakpoeder
- 4 eieren (L)
- 100 gram magere kwark
- 50 gram gesmolten kokosvet
- 2 theelepels vanille-extract
- rasp en sap van 1 citroen
- 100 gram pure chocola
- 1 doosje frambozen uit de diepvries
Taart van kokosmeel met chocola en frambozen. Dit is een mooi recept voor iedereen die een taart zoekt zonder noten. Zo gemakkelijk maak je deze feestelijke taart zonder noten: Meng kokosmeel met kokosbloemsuiker en wijnsteen bakpoeder. Klop de eieren los met de kwark, gesmolten en afgekoeld kokosvet, vanille-extract en rasp en sap van de citroen. Meng het eimengsel met een mixer door het kokosmeel. Schep het deeg in een (ingevette) bakvorm en bak het 30 minuten op 175 graden in de oven. Laat de bodem afkoelen. Smelt de chocola voorzichtig en roerend au bain Marie (in een steelpan hangend in een pan met licht kokend water). Schenk de vloeibare chocola op de taartbodem. Zet de taart in de koelkast. Laat 1 pakje diepvries frambozen ontdooien in een vergiet. Versier de taart met de frambozen.