Voedselzandloper Cake
Recept voor een gezonde cake zonder koemelk- en graanproducten.
- 4 superrijpe bananen
- 250 gram amandelmeel
- 100 gram walnoten
- 100 gram pure chocolade
- 50 ml sojamelk (of amandelmelk)
- 4 eetlepels kokosvet
- een scheutje vanille extract
- 4 eetlepels palmsuiker
- zeezout
- 1 eetlepel wijnsteenzuur bakpoeder
Een zalige voedselzandloper cake. Heb je nog overrijpe bananen die toch op moeten of bedenk je dat je toch toch wel even moet oefenen voor de feestdagen? Maak dan deze cake... Zo maak je de cake: Doe in een mengbeker 50 ml sojamelk (of amandelmelk) met 4 eetlepels gesmolten kokosvet en een scheutje vanille extract. Snijd 4 superrijpe bananen in plakjes en doe ze in de mengbeker en maak er met de staafmixer een gladde mix van. Doe in een grote kom 250 gram amandelmeel met 4 eetlepels palmsuiker, wat zeezout en 1 eetlepel wijnsteenzuur bakpoeder. Meng dit goed door elkaar en voeg het bananenmengsel toe. Doe er nog 100 gram grof gehakte walnoten bij en 100 gram in kleine stukjes gesneden pure chocolade. Vet een cakeblik (24-26 cm) in met wat vet en stort de massa in het cakeblik. Laat de cake in de oven op 180 graden garen gedurende 40 minuten. Als de cake gaar is, uit de oven halen en zeker 10 minuten laten afkoelen.