www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Zoete aardappel boot met scharrelkipgehakt, gewokte wilde spinazie en taleggio!

Dit heerlijke, voedzame gerecht met het smaakvolle Italiaanse kaasje Taleggio is niet moeilijk om klaar te maken en ziet er leuk uit.

  • 2 grote zoete aardappels (ongeveer 400 gram per stuk)
  • 400 gram wilde spinazie
  • 300 gram scharrelkipgehakt
  • 1 theelepel ras el hanout kruiden
  • 120 gram Taleggio (of feta)
  • zout
  • peper
  • olijfolie
Zoete aardappel boot met scharrelkipgehakt, gewokte wilde spinazie en taleggio!

Dit heerlijke, voedzame gerecht is niet moeilijk om klaar te maken. Ik had 2 grote zoete aardappels van ongeveer 400 gram per stuk en dat was voldoende voor 4 personen. Zo maak je deze zoete aardappel bootjes: Was 2 grote zoete aardappels onder de kraan en snijd ze doormidden. Vet de snijkant in met wat olijfolie en laat de zoete aardappels in een ovenschaal gedurende minstens 30 minuten garen in de oven op 200 graden. Wok ondertussen 400 gram wilde spinazie in een hapjespan en laat de spinazie heel goed uitlekken in een vergiet. Bak 300 gram scharrelkipgehakt rul, in een koekenpan. Strooi er een ruime theelepel ras el hanout kruiden over en voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de zoete aardappels uit de oven en laat ze even afkoelen. Schep het aardappelkruim voorzichtig uit de schil en stamp het fijn. Roer de aardappel met de spinazie en het gehakt en vul de aardappelbootjes hiermee. Verbrokkel er 120 gram Taleggio over. (Je kunt in plaats van Taleggio ook een mooi stukje feta nemen.) Zet de gevulde aardappels weer in de ovenschaal en laat ze 15-20 minuten verder garen in de oven, op 175 graden. Taleggio is een prachtig smaakvol Italiaans kaasje dat je niet alleen heerlijk kunt eten bij een glaasje rode wijn maar dat ook heerlijk smelt. Bijvoorbeeld in het ovengerecht van vandaag. Ik koop het op de markt, ook bij Marqt en soms bij AH maar ik denk dat je het ook bij andere supermarkten kunt krijgen.