VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Appel-perentaart

Recept voor een heerlijke glutenvrije appel-perentaart!

  • 175 gram havermout
  • 125 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosvet
  • 2 ei
  • 1 handje walnoten
  • 1 kilo appels en peren
  • wat limoensap
  • 2 eetlepels kokosbloemsuiker
  • kaneel
  • wat rozijnen
  • zout
Appel-peren taart

Appel-perentaart met walnoten. Maak wat extra deeg om voor bovenop van die drolletjes te draaien! Zo maak je deze overheerlijke glutenvrije taart: Meng in een kom 175 gram havermout, 125 gram amandelmeel met 100 gram gesmolten kokosvet, 2 eetlepels water, 1 ei en een snuf zout. Maak met behulp van een deegmixer het deeg nog wat gladder. Vet een springvorm in met wat kokosvet en druk het deeg op de bodem en maak een opstaande rand. Houd wat deeg over om rolletjes van te maken. Zet de springvorm in de koelkast. Hak 1 handje walnoten grof. Schil 1 kilo appels (Elstars zijn heel geschikt) en peren en snijd ze in parten. Klop 1 eitje los. Druppel wat limoensap over het fruit. Strooi 2 eetlepels kokosbloemsuiker over het fruit en lekker veel kaneel. Beleg de taartbodem met 1 laag fruit. Strooi er wat rozijnen over en de helft van de walnoten. Maak nog zo'n laag. Draai rolletjes van de rest van de deeg en maak hiermee een mooi patroon op de taart. Bestrijk de rolletjes met het los geklopt ei. Zet de taart gedurende 30 minuten in de oven op 180 graden.

www.voedselzandloper-recepten.nl