VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Blini's van boekweitmeel met gerookte zalm en magere kwark

Blini's zijn pannenkoekjes van boekweitmeel en deze met zalm passen goed in een feestelijke brunch!

  • 1,5 dl sojamelk
  • 1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder
  • 150 gram boekweitmeel
  • 2 eitjes
  • 15 gram (1 eetlepel) kokosvet
  • 1 dl sojaroom
  • 50 gram amandelmeel
  • magere kwark
  • plakjes gerookte zalm
  • wat bieslook
Voedselzandloper-proof: Blini's van boekweitmeel met gerookte zalm en magere kwark

Leuk, blini's kun je ook VZL-proof maken en ze passen goed in een feestelijke brunch. Zo maak je de blini's voedselzandloper-proof: Verwarm 1,5 dl sojamelk en voeg daar 1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder aan toe. Kijk niet gek op: de melk gaat onmiddellijk rijzen. Roer 100 gram boekweitmeel heel goed door de sojamelk en laat dit 1,5 uur rijzen in een kom, op kamertemperatuur en met een theedoek boven het mengsel. Splits 2 eitjes en roer de eierdooiers los met zout. Smelt 15 gram (1 eetlepel) kokosvet in 1 dl sojaroom. Klop de 2 eiwitten stijf met de mixer. Weeg 50 gram boekweitmeel af en 50 gram amandelmeel. Klop de eierdooiers door het deeg samen met de kokosboter. Roer goed door. Voeg het boekweit- en amandelmeel toe en meng alles goed. Voeg de eiwitten voorzichtig toe aan het blini-mengsel. Verwarm in een klein koekenpannetje wat vet en bak een blini van 1 sauslepel deeg. Bakken zoals je een pannenkoek bakt. Op het bord wat kwark over de blini met een plakje gerookte zalm en wat bieslook.

www.voedselzandloper-recepten.nl