Courgettekoekjes
Deze courgettekoekjes worden niet heel erg hard maar wel bijzonder lekker.
- 1 courgette
- 1 sjalotje
- 1 ei
- 40 gram overjarige, geraspte kaas
- mediterrane kruiden
- 2 eetlepels havermout
- peper
- zout
- olijfolie
Wij aten deze super lekkere courgettekoekjes met een witlofsalade met rode sla en eimimosa. Zo maak je deze koekjes voor 2 personen: Spoel 1 courgette goed af en snijd de eindjes er vanaf. Rasp de courgette op een grove rasp. Rasp ook een sjalotje grof. Leg de courgette en de sjalot in een theedoek en vouw deze goed om zodat je de groente kunt uitwringen. Wring al het vocht eruit. Je zult zien, er komt heel veel vocht uit. Doe de courgette met ui in een kom en voeg daar 1 ei aan toe met 40 gram gram overjarige, geraspte kaas, peper, zout, meditairane kruiden en 2 eetlepels havermout. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgettekoekjes. Keer ze naar een paar minuten om als ze beginnen te bruinen en bak ook de andere kant. Ze worden niet heel erg hard maar wel bijzonder lekker!