www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Recensie: De vegetarische optie, een dagje zonder vlees

door Margriet Vonk

Review van 'De vegetarische optie' een dagje zonder vlees' van Simon Hopkinson, vertaald door Maarten Schellekens.

'Op een avond aan het eind van de zomer... inspecteerde ik de groentelade van mijn koelkast. Er zat voor mijn doen weinig in, maar dat was geen ramp want ik wilde alleen maar snel een lichte doch voedzame maaltijd bereiden. Twee dingen trokken mijn aandacht, een eenzame courgette die er wat slapjes bij lag, en een zak met voorgesneden pronkbonen die drie dagen over de datum waren. Ook waren er nog wat restjes van een bosje peterselie. En daarmee ging ik opgewekt aan de slag.'

Deze betekenisvolle zinnen tref je aan in het voorwoord van dit vegetarische kookboek en als volger van de Voedselzandloper zul je je onmiddellijk herkennen in bovenstaande bekentenis, want ook volgers hebben meestal veel groente op voorraad en ontdekken na een paar dagen dat er nog restjes over zijn waar we toch iets moois mee willen doen.

En dat kan... De chef-kok uit Londen laat in zijn boek zien wat er allemaal mogelijk is om een smakelijke vegetarische maaltijd te bereiden. In ieder hoofdstuk beschrijft hij 2 ingrediënten die van nature bij elkaar passen. Een groot deel van de recepten zijn bruikbaar voor volgers van de Voedselzandloper. Ook heel sympathiek vind ik dat Simon Hopkinson volgens de seizoenen kookt. Een fijn, bruikbaar kookboek, zeker een goede aanvulling voor iedereen die graag volgens de Voedselzandloper kookt en eet!