Groentenlasagne met geitenkaas
Recept voor gezonde lasagne zonder lasagnevellen van pasta.
- 1 aubergine
- 1 courgette
- knoflook
- 1 rode ui
- 3 lenteuitjes
- 1 rode paprika
- 1/2 bakje kastanjechampignons
- 2 blikjes gepelde tomaten
- 1 eetlepel balsamiciazijn
- 1 flinke kneep tomatenketchup
- olijfolie
- harde geitenkaas
- mozzarella
- basilicum
- zout
- peper
Maak een saus van een paar knoflooktenen, 1 rode ui, 3 lente-uitjes, 1 rode paprika, 1/2 bakje kastanjechampignons en 2 blikjes gepelde tomaten, een eetlepel balsamico, zout en peper en een kneep tomatenketchup. Saus laten pruttelen en indikken; dunne plakken aubergine en courgette aan weerszijden met een beetje olijfolie invetten en zachtjes bruin laten worden in een koekenpan/ hapjespan en laten uitdruipen op keukenpapier; in een ingevette ovenschaal een laagje groenteplakken, een laagje saus en een laagje plakjes geitenkaas; dit ongeveer 3 keer herhalen. Het laatste stukje van 200 gram geitenkaas heb ik geraspt er over heen gedaan; daarna nog een bol mozzarella in plakje en basilicum en ongeveer 15 minuten in voorverwarmde oven op 220 graden. Dit recept is genoeg voor 4 personen, eventueel met een kippenpootje of of een groene salade erbij. Op deze lasagne kan je heel goed variëren, zolang je maar de basis van een tomatensaus en plakken courgette en/of aubergine vasthoudt. En daarbij natuurlijk kaas.