Hartige taart met krokant deeg van havermout en witte en groene asperges
Gezonde hartige taart zonder bladerdeeg.
- 1 bos groene asperges
- 1 bos witte asperges
- 200 gram havermout
- 5 eitjes
- 50 gram kokosvet
- 200 ml (light) sojaroom
- 100 gram geraspte gruyère
- een halve limoen
- zout
- peper
- olijfolie
Het recept: 200 gram havermout tot een deeg kneden met 2 eitjes en 50 gram kokosvet en zout en peper; een taartvorm invetten met wat olijfolie en de vorm bekleden met het deeg, maak een opstaand randje van zo'n 3 cm en zet het deeg in de vorm een half uurtje in de ijskast. Meng ondertussen 200 ml (light) sojaroom met ongeveer 65 gram geraspte gruyère en klop hier 3 eitjes doorheen en de schil en het sap van een halve limoen. Snijd 1 bos groene asperges (wassen en houtige uiteinden afsnijden) in stukjes van 2 cm. Schil 1 bos witte asperges (houtige uiteinden eraf schillen en vanaf onder het kopje goed schillen, bijvoorbeeld met een kaasschaaf, gaat heel goed). Deze ook in stukken van 2 cm snijden. Asperges op bodem leggen; eimengsel erover heen en rest van 100 gram gruyère er over heen strooien; in voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 45 minuten.