Chili van kidneybonen, rode linzen en verse koriander
Een behoorlijk pittige vegetarische chili.
- 3 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 1 winterwortel
- cayennepeper
- 500 ml tomatensaus
- 1,5 dl rode wijn
- verse koriander
- 1 blik rode kidneybonen
- 1 blik rode linzen
Een verrassend en heerlijk recept. Ik wilde het eigenlijk laten bij het recept wat al op onze Facebook pagina staat maar al kokend kwam er weer iets heel anders uit. Dat geldt natuurlijk voor heel veel recepten. Op een basisrecept kan je eindeloos variëren met wat je lekker vindt en wat je in huis hebt. Dit recept is voldoende voor 2 of 3 personen, zeker als je er ook nog quacamole, paprikastengels en/ of gemengde sla bij geeft. Het recept: snijd 3 sjalotjes fijn en 2 knoflooktenen en 1 winterwortel in plakjes; fruit de sjalot zachtjes met de knoflook en doe de wortel er na een paar minuten bij; strooi er wat cayennepeper overheen, na een minuut of 5 voeg je ongeveer 500 ml tomatensaus toe en 1,5 dl rode wijn en een handjevol verse korianderblaadjes. Dit gaat dan al heerlijk ruiken; giet een blik rode kidneybonenen en een blik rode linzen in een vergiet en spoel de peulvruchten goed af onder de kraan en doe ze ook in de hapjespan; laat het gerecht zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen, strooi er nog een handje verse korianderblaadjes overheen en geniet van deze pittige schotel!