Mediterrane tomatensoep met linzen en ras el hanout
Met deze gezonde soep kom je alvast in vakantiestemming...
- 5 trosmaten
- 1 blik rode linzen
- 3 knoflooktenen
- 1 grote ui
- lekker veel fijn geknipte basilicum
- blaadjes tijm
- wat gedroogde oregano
- 1 theelepel ras el hanout
- 2 (zoutarme) bouillonblokjes
- zout
- peper
- (eventueel wat soja light)
Mediterrane tomatensoep met linzen en ras el hanout (kruiden). Fruit in een soeppan de fijn gesneden knoflooktenen en de gesnipperde ui. Voeg de basilicum toe en blaadjes tijm en nog wat gedroogde oregano, de ras el hanout en zout en peper. Roer alles even goed door. Was de trosmaten, haal de kroon eraf en snijd ze in stukjes. Doe de tomaatstukjes in de soeppan en bak ze even mee. Voeg 800-1000 ml kokend water toe en de bouillonblokjes. Breng de soep aan de kook en laat deze 30 minuten zachtjes garen. Pureer de soep met een staafmixer. Spoel de rode linzen goed af onder de koude kraan en voeg de linzen toe aan de soep. Roer eventueel nog wat soja light door de soep.