VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Paté van verse zalm, plakken gerookte zalm en prei

Een heerlijke vispaté die helemaal Voedzelzandloper-proof is!

  • een stuk zalmfilet van 200 gram
  • een flinke scheut sojaroom
  • 2 dunne preien
  • 100 gram cranberry's
  • 100 gram gerookte zalm(plakken)
  • 120 gram verse roomkaas met kruiden
  • 3 eitjes
  • zout
  • peper
Pate van verse zalmfilet plakken gerookte zalm en prei

Een kleine cakevorm lichtjes met olijfolie invetten met een kwastje en de hele vorm bekleden met 200 gram gerookte zalmfilet; een mengsel maken van 200 gram in stukjes gesneden zalmfilet, 100 gram gehalveerde cranberry's (ik had ze uit de diepvries) 3 eitjes, 120 gram roomkaas met fijne kruiden, een scheut sojaroom en op smaak brengen met zout en peper; dit mengsel voorzichtig op de gerookte zalm gieten en er 2 in ringetjes gesneden preien die 5 minuten geroerbakt zijn bovenop leggen. Een uur in de oven au bain marie.

www.voedselzandloper-recepten.nl