Pomodorisoep
Pomodorisoep (tomatensoep) die je zelf kunt maken, zonder pakjes en zakjes.
- 2 tenen knoflook
- 3 bosui
- 1 rode paprika
- 1 blikje tomaten (pomodori) met sap
- 2 koffielepels bouillonpoeder
- zout
- peper
- ras el hanout kruiden
Recept voor Pomodorisoep: Fruit 2 tenen knoflook met 3 in ringetjes gesneden bosui en 1 in stukjes gesneden rode paprika een minuut of 5. Voeg 1 blikje tomaten (pomodori) met sap toe. Maak de tomaatjes met een houten lepel wat kleiner. Voeg 2 koffielepels bouillonpoeder toe en zout en peper naar smaak. Giet er 500 ml kokend water bij. Breng de soep aan de kook en laat deze 15 minuten zachtjes doorkoken. Maak er met een staafmixer een gladde soep. Doe voorzichtig wat ras el hanout in de soep.