VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Quiche Lorraine

Eet deze gezonde quiche lorraine bij een diner, lunch of als borrelhapje.

  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 5 eitjes (2+3)
  • 50 gram kokosvet
  • 100 ml sojaroom (uit de koeling)
  • 250 ml amandelmelk
  • 100 gram Emmentaler kaas
  • plakjes gerookte zalm (ongeveer 100 gram)
  • zout
  • peper
  • olijfolie
Quiche Lorraine volgens de voedselzandloper

Met deze quiche kun je alle kanten op: het is een onderdeel van een diner. Je kunt ook een deel meenemen voor je lunch. Of snijd er kleine puntjes van voor bij een glas rode wijn. Maak een deeg van amandelmeel, boekweitmeel met 2 eitjes en gesmolten kokosvet en zout en peper naar smaak. Leg een stuk bakpapier op de bodem van een springvorm van 20-22 cm. Smeer de opstaande rand in met wat olijfolie met behulp van een kwastje. Stort het deeg in de vorm en maak een opstaand randje van 3 cm. Zet de springvorm in de koelkast gedurende 20-30 minuten. Giet 100 ml sojaroom (uit de koeling) met 250 ml amandelmelk in een mengbeker en roer er 3 eitjes door met zout en peper naar smaak. Rasp 100 gram Emmentaler kaas grof. Haal het deeg uit de koelkast en beleg de bodem met plakjes gerookte zalm (ongeveer 100 gram). Giet het eimengsel over de zalm. Strooi de geraspte kaas over het eimengsel. Zet de taart gedurende 30 minuten in een voor verwarmde oven op 200 graden. Zet de oven uit en laat de taart nog na garen en stijf worden. Snijd de taart in punten. Dit is lekker bij deze taart: Frans stoofpotje met Emmentalerkaas en Coeur de Boeuf.

www.voedselzandloper-recepten.nl