VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Schorseneren met wilde spinazie en oude geitenkaas

Een gezonde ovenschotel met 'keukenmeidenverdriet' (zo noemen ze schorseneren). Lekker!

  • 700 gram schorseneren
  • 2 x 2 eetlepels citroensap
  • knoflook
  • 450 gram wilde spinazie
  • sojaroom
  • 250 ml bouillon
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 100 gram belegen geraspte kaas
  • zout
schorseneren met wilde spinazie en oude geitenkaas

Helaas heb ik geen foto van de schorseneren gemaakt. Het zijn heel lange dunne wortels met een witte binnenkant maar een zwarte buitenkant vol met aarde. Niet voor niks was de bijnaam voor schorseneren vroeger keukenmeidenverdriet. Het recept: advies, trek van die dunne latex handschoentjes aan en je hebt geen enkel probleem. Zet een bak met koud water klaar, snijd een schorseneer in stukken van 10 cm of minder (dan kun je makkelijker schillen) en snijd op deze manier alle schorseneren en leg ze daarna onmiddellijk in koud water; was de schorseneren goed en zet ze op het vuur in een pan met water, wat zout en 2 eetlepels citroensap; ondertussen een paar knoflooktenen fijnsnijden en in wat olijfolie fruiten en wilde spinazie in delen toevoegen en daarna laten uitlekken in een vergiet; roer flink wat sojaroom met 250 ml bouillon en 2 eieren en 2 eetlepels citroensap en schep dit mengsel over de spinazie in de ovenschotel; strooi hierover 3 eetlepels sesamzaad en 100 gram geraspte belegen kaas en zet de schotel in de oven gedurende 15-20 minuten in een voor verwarmde oven op 200 graden.

www.voedselzandloper-recepten.nl