Snelle bietensoep
Ook in deze bietensoep smaken ras el hanout kruiden verrukkelijk!
- 2 knoflooktenen
- 1 grote rode ui
- 500 gram gekookte biet
- 1 zure appel
- 2 koffielepels bouillonpoeder
- 1 theelepel ras el hanout
- olijfolie
- zout
Trouwe volgers zal het niet ontgaan zijn dat ik fan ben van ras el hanout. Dit bijzondere kruidenmengsel kun je gebruiken bij heel veel gerechten. Ook in deze bietensoep smaakt het mengsel fantastisch. Ben je geen fan, maak dan de soep met wat fijn gesneden gember die je mee fruit met de knoflook en de ui en voeg wat kaneel toe. Fruit de fijn gesneden knoflooktenen en de gesnipperde rode ui in wat olijfolie. Snijd de rode biet in stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukken. Doe de biet en appel bij de knoflook en ui. Voeg het bouillonpoeder, wat zout en de ras el hanout toe. Fruit dit even mee en voeg 3/4 liter kokend water toe. Breng de soep aan de kook en laat de soep op een zacht vuur garen. Maak met de staafmixer een gladde soep. Is de soep te dik, doe er dan nog wat kokend water bij.