Tomaten-kaastaart met superheerlijke bodem
Lekkerder dan met bladerdeeg: Hartige taart met gezonde bodem van havermout.
- 200 gram havermout
- een handjevol geraspte overjarige kaas
- 2 eitjes
- 50 gram vet (bijvoorbeeld kokosolie)
- zout
- peper
- Italiaanse kruiden
- 750 gram (verschillende soorten) tomaten
- 100 gram overjarige kaas
- een handvol blaadjes verse tijm
- basilicumolie
Maak een deeg van 200 gram havermout, zout, peper, Italiaanse kruiden, een handjevol geraspte overjarige kaas, 2 eitjes en 50 gram vet (bijvoorbeeld kokosolie). Kneed er een deeg van en bekleed hiermee een ingevette springvorm bodem met een randje van 2-3 cm en zet het deeg een half uurtje in de koelkast. Snijd 750 gram (verschillende soorten) tomaten in stukken en plakken en beleg hiermee de taartbodem. Rasp 100 gram overjarige kaas en meng dit met een handvol blaadjes verse tijm; bestrijk de tomaten met basilicumolie en verdeel het kaas-tijm-mengsel over de tomaten. Zet de springvorm met de hartige taart gedurende 30 minuten in een op 180 graden voor verwarmde oven.