Vis met pesto
Een gemakkelijk recept voor als je weinig tijd hebt.
- wat zoete aardappels
- een schaaltje cherrytomaatjes
- snijbonen
- stukken schelvisfilet
- groene pesto
- olijfolie
- zout
- peper
- (bakpapier)
Bak jij weleens vis met pesto? Aanrader! Lekker veel kleur op je bord, dat is altijd goed. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil wat zoete aardappels en snijd ze in plakken. Schep de plakken in een kom en hussel er wat olijfolie door en breng ze op smaak met zout en peper. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de plakken hierover. Laat wat ruimte over want de tomaatjes komen hier ook nog bij. Zet de bakplaat 10 minuten in de oven en schakel deze terug naar 175 graden. Vul een schaaltje met mooie cherrytomaatjes met wat olijfolie, zout en peper en zet de tomaatjes op de bakplaat naast de zoete aardappel. Laat alles nog 20 minuten garen. De tomaatjes gaan nu heerlijk openbarsten. Verwijder de punten van snijbonen en snijd de bonen in ruiten. Spoel ze af onder de kraan. Wok de bonen ongeveer 8 minuten in een hapjespan. Bak stukken schelvisfilet in een koekenpan, draai ze om en bestrijk de bovenkant met groene pesto. Draai de pesto-kant ook nog even om. Schep de plakjes zoete aardappel op de borden met de bonen, de geroosterde tomaatjes en de vis. En zo gemakkelijk maak je een heerlijk uitgebalanceerd maal.