Walnotentaart met cacao en kaneel
Deze overheerlijke walnotentaart kun je heel gemakkelijk maken.
- 125 gram kokosvet
- 2 eieren
- 200 gram amandelmeel
- 100 gram kokosbloemsuiker
- 100 gram walnoten
- 1 koffielepel kaneel
- 1 eetlepel (rauwe) cacao
- 1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder
- zout
- (bakpapier)
Walnotentaart met cacao en kaneel. Het ruikt heel goed! Deze overheerlijke walnotentaart kun je heel gemakkelijk maken. Zo doe je dat: Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en bestrijk de opstaande rand met wat olijfolie. Smelt 125 kokosvet in een pannetje. Laat het gesmolten vet even afkoelen en roer er 2 eieren door. Neem 200 gram amandelmeel en meng hier 100 gram kokosbloemsuiker door. Hak 100 gram walnoten in stukjes. Meng de walnoten door het meel samen met 1 koffielepel kaneel, 1 eetlepel (rauwe) cacao en 1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder en een beetje zout. Roer het kokosvet-eimengsel door het meel en roer het goed door. Stort het deeg in de springvorm en bak deze 25 minuten in de oven. Laat de taart nog even laten afkoelen voor je aanvalt!