4 groenten lasagne
Lasagne zonder (pasta) lasagnevellen, met spinazie, courgette, aubergine, wortel.
- 3 tenen knoflook
- 3 sjalotjes
- olijfolie
- 1 fles tomatensaus met basilicum
- kruiden
- zout
- peper
- 1 winterwortel
- 300 gram spinazie
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 100-150 gram mozzarella
- 100 gram geraspte pecorino
Het recept voor de 4 groentenlasagne: zet de oven op 175 graden; snijd 3 knoflooktenen heel fijn en 3 sjalotjes in stukjes en fruit deze zachtjes in wat olijfolie, voeg er een fles tomatensaus met basilicum aan toe en wat kruiden (ik had verse basilicum en gedroogde oregano); op smaak brengen met zout en peper. Deze saus moet smaakvol zijn want hij draagt de rest van het recept. Saus opwarmen en even wegzetten; eerste laagje hiervan in een middelgrote ovenschaal gieten; snijd 1 winterpeen in dunne plakjes en kook die een paar minuten in wat water; 300 gram spinazie in wat olijfolie roerbakken en laten uitlekken in een vergiet; een courgette en een aubergine wassen en in de lengte in plakken snijden; in een kommetje olijfolie doen met zout en peper en plakken groente hiermee met een kwastje insmeren en in delen aan beide zijden een paar minuten zachtjes bakken (kan ook in 2 pannen, gaat sneller). 100-150 gram mozzarella afgieten en in plakken snijden en 100 gram pecorino grof raspen; leg de wortelplakjes op de tomatensaus met de helft van de spinazie; weer een laagje tomatensaus erover met de plakken courgette en de helft van de geraspte pecorino; verdeel de andere groenten hierover en eindig met de tomatensaus met pecorino en zet de schaal voor ongeveer 30 minten in de oven.