Courgette-wilde spinazie gratin
Een heerlijke ovenschotel met groenten en kaas.
- 450 gram wilde spinazie
- 3 sjalotjes
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
- 50 gram pittige schapenkaas
- 1 kuipje cottage cheese
- 3 eitjes
- tijm
- oregano
- olijfolie
- peper
- zout
Maak dit recept als je er tijd voor hebt, dus eerst even goed doorlezen: Voor 2 eters: courgette grof raspen en in een vergiet laten uitlekken (een half uurtje); snijd ondertussen de knoflook fijn en de sjalot in kleine stukjes en rasp alvast de schapenkaas; roerbak in wat olijfolie de spinazie en laat deze uitlekken in een vergiet; doe de courgette in een schone theedoek, dit is wellicht onbekend maar het werkt fantastisch, theedoek dichtvouwen en rondom de punten draaien zodat al het vocht eruit loopt. Als het goed is komt er heel veel vocht uit. Doorgaan totdat al het vocht eruit is; in een hapjespan knoflook en ui zachtjes aan fruiten, spinazie en courgette toevoegen; roer de eitjes met de cottage cheese en voeg een klein beetje van de schapenkaas toe; voeg er nog wat tijm en oregano aan toe en wat peper en zout en voeg dit toe aan de groenten; schep dit in een middelkleine ovenvaste schaal en strooi de rest van de geraspte kaas erover. Ongeveer 25 minuten in een oven op 20 graden.