VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Gesmoorde witte courgettes met verse munt en basilicum, tomatensalade en zeebaarsfilet

Recept met vis, groenten en salade.

Voor de groenten:
  • 1,5 witte courgette
  • 1 teen knoflook
  • flink wat verse munt
  • flink wat verse basilicum
  • zout
  • zwarte peper
  • olijfolie
Voor de tomatensalade:
  • tomaat
  • olijfolie (of balsamicoazijn)
  • verse basilicum
  • zout
Een heel gemakkelijk zomers maal: Gesmoorde witte courgettes met verse munt en basilicum, tomatensalade en zeebaarsfilet.

Een heel gemakkelijk en zomers maal. De munt geeft een extra accent aan de courgettes. Voor 2 personen: 1,5 witte courgette in schuine stukjes snijden en op smaak brengen met zout en zwarte peper. De courgette-blokjes met 1 fijn gesneden teen knoflook smoren in wat olijfolie gedurende ongeveer 20 minuten. Ondertussen flink wat verse munt en basilicum fijn snijden. Het vet van de courgette afgieten en de verse kruiden toevoegen en nog 1 minuut samen verwarmen. Heerlijk met gebakken zeebaarsfilet en een tomatensalade van partjes goed rode tomaat met een vinaigrette van olijfolie of balsamicoazijn, zout en peper en verse basilicum.

www.voedselzandloper-recepten.nl