Groentenschotel uit de oven met pompoen, wortel, courgette en aubergine
Een gezonde ovenschotel met groenten in de hoofdrol.
- 1 flespompoen
- 1 winterwortel
- 1 courgette
- 1 aubergine
- knoflook
- 1 rode peper
- 3 kernen van kardemompeulen
- 1 fijn gesneden peper
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 1 rode ui
- 1 kaneelstokje
- 100 gram linzen uit een blikje
- 1 blikje tomaten op sap
- olijfolie
- olijfolie extra vierge
- zout
Voor het bereiden van dit recept heb je wat liefde en toewijding nodig. Maak het als je tijd hebt en lees het recept eerst goed door. Het recept voor 2-4 personen: Was de flespompoen en schil er 6 plakken van en bewaar de rest. (Voor een soepje bijvoorbeeld.) Snijd de pompoen in stukken. Schil de winterwortel en snijd die ook in stukken van dezelfde grootte; was de courgette en de aubergine. Snijd ze in de lengte doormidden en snijd daar plakken van. Bak de wortels in een hapjespan in wat olijfolie gedurende een paar minuten en voeg daarna wat fijn gesneden knoflook, de pompoen, de aubergine en knoflook bij. Verwijder van de rode peper de zaadjes en snijd deze in zeer kleine stukjes. Doe de kernen van kardemompeulen, samen met de peper in een vijzel en voeg het limoen- en sinaasappelsap toe samen met de fijn gesneden knoflookteen, de olijfolie extra vierge en wat zout. Stamp het mengsel in de vijzel fijn. Verwarm de oven op 190 graden. Giet de groenten af en giet het mengsel uit de vijzel erover. Snipper de ui fijn en fruit deze met een kaneelstokje. Schep de uitgelekte linzen bij samen met het blikje tomaten op sap ook in de pan. Snijd de tomaten fijn en voeg na een paar minuten de groenten toe en roer alles goed door elkaar. Stort het geheel in een ingevette schotel en laat het gedurende 40 minuten garen.