VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Hartige taart met gerookte zalm en witte asperges

Het voorjaar is het moment om deze heerlijke hartige taart te maken met het 'witte goud'.

  • 100 gram kokosvet
  • 6 eitjes
  • 150 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • wat bieslook
  • 500 gram witte asperges
  • 200 gram plakken gerookte zalmfilet
  • 200 ml sojaroom
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • (bakpapier)
Voedselzandloper: Hartige taart met gerookte zalm en witte asperges

Hartige taart met gerookte zalm en witte asperges. Heerlijk om in het voorjaar zo'n heerlijke taart te maken met het 'witte goud'. Wat je over hebt van de taart kun je ook prima de volgende dag mee naar je werk nemen! Zo maak je deze hartige taart: Smelt het kokosvet op een zacht vuur. Klop 2 eitjes los en roer ze met zout en peper door het boekweit- en amandelmeel. Roer het gesmolten kokosvet door het meel. Knip wat bieslook in kleine stukjes en meng die ook door het meel. Bekleed de bodem van een deegvorm van 20-22 cm met bakpapier en kwast de randen in met wat olijfolie. Druk het deeg goed uit over de bodem en maak ook een opstaand randje van een paar cm. Zet het deeg 20-30 minuten in de koelkast. Het wordt dan goed stevig. Verwarm de oven op 190 graden. Snijd van 500 gram witte asperges de houtige onderkant af. Schil de hele asperges vanonder het kopje over de gehele lengte. Snijd de asperges in kleine stukjes. Kook ze eventueel 5 minuten voor. Snijd de plakken gerookte zalmfilet in stukjes. Leg de stukjes asperge op de taartbodem. Verdeel de zalm hierover. Klop 4 eieren los met de sojaroom. Doe hier ook wat fijn geknipte bieslook bij. Giet het ei-roommengsel over de taart. Zet de taart gedurende 50 minuten in de oven. Is de bovenkant dan nog wat vochtig, laat de taart dan nog een minuut of 5 verder garen.

www.voedselzandloper-recepten.nl